bollen kleur

Home / aanpak  / Aanpak

Aanpak

“Tijdens een trekking in Laos, kregen we van ’t dorpshoofd een zelfgestookte borrel met gefrituurde wormen. De toast die hij op ons uitbracht was onverstaanbaar en verbasterde tot ‘gewoon doen!’
Deze woorden hebben zo’n lading, want er kan niets plaatsvinden zonder dat er mensen zijn die ’t gewoon doen. Gewoon doen, ook als ondernemer, directeur, manager of medewerker. Door het gewoon te doen krijgen we prachtige dingen voor elkaar. Gewoon doen als mens vind ik persoonlijk ook een hele mooie, het houdt ons nederig.”

In de training maken we gebruik van eenvoudige modellen uit zowel systemisch werken als  Transactionele analyse (TA). Een zeer praktische theorie over gedrag en communicatie. We komen tot inzicht over onszelf en de mensen waar we mee samen werken. Het maakt ons efficiënt in de omgang en communicatie.

De inhoud van de training wordt bepaald door het dagdagelijkse dat aandacht vraagt, wat kan beter? Wat wil je zelf veranderen? Wat is nodig om de doelstellingen te realiseren?

Onderwerpen die aan bod komen

 • Top of Mountain gevoel ophalen, persoonlijk of zakelijk
 • Aandachtsplan organisatie of persoonlijk
 • Drijfverentest
 • Inzicht in eigen werk en denkvolgorde
 • Inzicht in wat geeft energie en wat kost energie
 • Aandacht voor talentontwikkeling
 • Beïnvloeden van mijn directe omgeving
 • Sales communicatie/vaardigheden
 • Management communicatie/vaardigheden

De 2Advance methode bestaat uit 3 stappen die ik waypoints noem:

 1. Waypoint 1 – Top of mountain gevoel
 2. Waypoint 2 – Route uitstippelen
 3. Waypoint 3 – Gewoon doen

Kenmerkend voor mijn systemische aanpak is dat zowel de persoon als de organisatie aan bod komt.

Het ‘top of mountain gevoel’, dat euforische gevoel bovenop dat kleine stukje berg, staat voor mij aan de basis. Dat is het vertrekpunt en de reden waarom we ons met onze talenten verbinden aan de organisatie.

Met het inzicht in en bewust zijn van je eigen kwaliteiten en waarden én die van de organisatie stellen we trainingsdoelen vast die je wilt realiseren. We gaan de route uitstippelen en stap voor stap maken we zaken inzichtelijk. Om vervolgens ‘gewoon te gaan doen’, we gaan ermee aan de slag en verankeren de nieuwe inzichten en vaardigheden in je systeem. Dit leidt tot systemische, fundamentele veranderingen.

Anne Marie Koenraad - van Hees
Anne Marie Koenraad - van Hees

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik sta je graag te woord.