bollen kleur

Home / diensten / Navigating

Navigating

Met ownership gaan we richting geven, doelen in kaart brengen, verantwoording nemen over het individuele ontwikkelplan. Samen inventariseren en trainen we wat jij persoonlijk nodig hebt aan commerciële, communicatieve of management vaardigheden zodat je, ongeacht de situatie, weer een stap verder komt en succesvoller kunt zijn als professional, verkoper of manager.

In de training en of coaching richten we ons vooral op het persoonlijke en intermenselijke aspect daarvan. Samen met de ‘trainee’ en het management brengen we in kaart wat de zakelijke en persoonlijke doelen zijn, bewust of onbewust.

Navigating staat in de kern voor: richting geven, doelen in kaart brengen en ownership.

Mijn persoonlijke verhaal

Tijdens het wandelen van lange tochten is het belangrijk om te weten welke route je gaat volgen. Een niet goed uitgestippelde route maakt dat je via een omweg aankomt, of niet de juiste middelen bij je hebt. In plaats van de verwachte 20 km loop je er dan zomaar 22 km. Oftewel tien procent meer in tijd en inspanning. Een zeer kort uitziende route, zo heb ik tijdens het wandelen van de Camino (staat voor de wandeltocht naar Santiago de Compostella) ervaren, kan een zware klim over een heuvel blijken te zijn. De paar honderd meter langere route eromheen was een beter alternatief voor die dag voor mij geweest.

Een makkelijke dag waarbij ik alleen maar de rivier hoefde te volgen, werd de meest moeilijke dag omdat ik gemist had dat ik wel om een rotsblok heen kon klimmen. Daardoor kreeg ik een zware klim voor mijn kiezen die ik moest vervolgen omdat er geen weg terug mogelijk was. Lopen zonder te weten hoe je weer terug op de route komt, is best heel spannend. Dat leerde mij te vertrouwen op mijn vaardigheden als kaart lezen, hoe met de hoogte en warmte om te gaan en op mijn persoonlijke kracht en inspanning.

Stap voor stap en dag na dag gericht op koers lopend, maakte dat ik genietend en zeer voldaan aankwam op de gekozen bestemming.

Anne Marie Koenraad - van Hees
Anne Marie Koenraad - van Hees

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik sta je graag te woord.