bollen kleur

Home / 2Advance / Blog / Hakken in het zand / Cultuur

Hakken in het zand / Cultuur

Wat nu als de som van alle medewerkers niet tot het gewenste resultaat leidt?

In de afgelopen weken kwam in mijn trainingen regelmatig het belang en de invloed van de bedrijfscultuur naar voren. Welk effect heeft iedere medewerker op de cultuur? en welk effect heeft de cultuur op de medewerkers? Hoe doen we het hier, in de organisatie met elkaar? Hoe gaan we met elkaar om? En hoe kunnen we dit beïnvloeden? Cultuur is net als los zand, lastig grijpbaar maar de meeste van ons voelen het wel. We voelen ons er wel bij, of niet. 

Tijd voor een voorbeeld om het naar de praktijk te brengen. Als voorbeeld neem ik een team buitendienst medewerkers. In dit team was een sfeer van sarcastische grappen ontstaan. Ook was niet iedereen bereidwillig om kennis en kunde met elkaar te delen. Kijkende naar de sabotagelijn (Lewis) stelde ze zelf vast dat ze zo ongeveer half weg zaten bij gestopte communicatie. Een van de deelnemers hoorde ik tegen een collega vertellen dat er ook wel sprake was van tegenwerken maar dat zag ‘het management’ nog niet. Dit team had de moed ermee aan de slag te gaan en besloten tezamen dat ze zo niet verder wilde communiceren met elkaar.

We gaan ‘saboteren’ als onze stem niet gehoord wordt. Als we ‘geen inspraak hebben gehad’; Of ‘het bedrijf maakt andere keuzes, ze luisteren niet naar mij’; of ‘de collega werkt op een andere manier’. De milde variant is redelijk herkenbaar en dan zeggen we dat iemand zijn hakken in het zand heeft.  Hoe mensen reageren op veranderingen, besluiten heeft direct te maken met de persoonlijke drijfveren die ieder van ons heeft.

IK ben gewend te werken met de motivatieprofielen van MyMotivationInsights. Een mooi middel om met behulp van kleuren drijfveren inzichtelijk te maken. Wat is je werk en denkvolgorde, wat geeft energie en wat kost energie. Dit profiel geeft taal aan wat er is, issues worden bespreekbaar en we onderzoeken waar ruimte voor groei en ontwikkeling is.

Er zijn vele manieren om ‘de hakken’ in het zand te zetten. Een creatief/innovatief gedreven mens gaat vragen stellen, een op harmonie gerichte gaat op zoek naar consensus, een daadkrachtige gaat doorpakken en zo zijn er nog een aantal variaties van ‘de hak’. Nu zijn er net zoveel variatie mogelijkheden als reacties op de ‘hak’. Kortom het gedrag van de ander triggert bij ons ook een bepaalde reactie, dit kan van instemmend tot ‘allergisch’ zijn.  En deze reactie lokt weer een volgende reactie uit, enz. enz.

Met meer begrip voor elkaars drijfveren worden er minder hakken in het zand gezet en maken we meer gebruik van elkaars verschillen.

Wat denkt u als lezer nu? Herkenning? Benieuwd hoe het in uw organisatie of in uw team is gesteld? Benieuwd naar de kleuren van de mensen?  Herkent u wellicht een van de stappen in de sabotage lijn?

Wat kan ik daarin voor u betekenen?

Naast de persoonlijke drijfveer profielen is er ook een mogelijkheid tot het uitvoeren van een teamscan. Dit geeft direct inzicht waar aan te werken om tot een vitaal team te komen.

Ik laat me graag uitnodigen voor een gesprek hierover

foto flickr 05

Het risico van aannames doen

Onlangs gebeurde het weer: een bedrijf waarvan ik weet dat...
aanpak waypoint 3

Moed moet

Zou het de periode van het jaar zijn, de herfst?...
foto flickr 01

Jouw ‘Au’-situaties helder in kaart en er iets mee doen

Au, ik kom tekort! Au, het lukt niet meer! Au...

Concrete resultaten

  • Inzicht in jezelf, drijfveren en motivatie. Je leert sturen vanuit authenticiteit.
  • De beschikking over diverse managementstijlen.
  • Inzicht in hoe jij met je eigen gedrag je omgeving beïnvloedt en inspireert.
  • Inzicht in je teamgenoten, de wisselwerking en opbouw in je team.
  • Nieuwe vaardigheden in het voeren van gesprekken.

Trainingsmethodiek

  • Vaardigheden worden met micro-simulatie getraind en eigen gemaakt
  • Met een beperkt aantal modellen krijgen ze concrete handvatten om in de praktijk toe te passen. Het zijn dezelfde modellen als in de MT-training waardoor het voor de managers makkelijker is te sturen op succes.
  • Handige hand-out kaartjes om in de praktijk als spieksetje bij de hand te hebben.
  • Opdrachten die tussenliggend uitgevoerd moeten worden. Denk aan koude acquisitie, een idee uitwerken voor een klant of sector. Dit kiezen we in overleg en afhankelijk van de situatie van het moment.
  • Individuele coaching kan onderdeel van dit traject uitmaken

Investering in tijd en euro’s

Het aantal dagen is afhankelijk van de vraagstelling, de doelen en de taakvolwassenheid van de deelnemers. Deze training geven we incompany, in open trainingsvorm en kan ook individueel vormgegeven worden.

Anne Marie Koenraad - van Hees
Anne Marie Koenraad - van Hees

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik sta je graag te woord.