bollen kleur

Home / 2Advance / Blog / Jouw ‘Au’-situaties helder in kaart en er iets mee doen

Jouw ‘Au’-situaties helder in kaart en er iets mee doen

Au, ik kom tekort! Au, het lukt niet meer! Au ……Au…. Au…. wat nu?

Als je dit leest zal je vast een opkomende gedachte hebben over een eigen Au situatie. Precies die situaties waarin je merkt ik kom net wat tekort, het lukt me niet meer. Dat zijn die situaties die ‘s-avonds door je hoofd spelen als je wilt gaan slapen, of je beroerd maken als je de omzetcijfers aan het bekijken bent. Die maken dat je buikpijn, hoofdpijn krijgt of geen zin meer in je werk hebt. Die je aan het twijfelen maken over jezelf en je functioneren.

En wat nu als dit juist een baken voor ontwikkeling is, een signaalgever dat het anders kan? Stel nu dat je door er eens goed naar te kijken er zoveel van leert dat je brein opengaat om nieuwe zaken te ontwikkelen?

Precies dit maakt dat ik in mijn coaching/trainingspraktijk nu een centrale vraag ervaar en die ook echt van deze tijd is: de behoefte bij mensen naar individueel maatwerk waarbij coaching en training samen komen.

Een van mijn stellige uitspraken is dat ontwikkeling pas plaats kan vinden als de coachee zelf voelt dat hij iets tekort komt. Er moet simpel gezegd voldoende Au zijn om iets nieuws te willen leren. De meest effectieve manier om dat aan te bieden is dus één op één en dan ook nog eens op het moment dat het Au doet.

Deze tijden geven voldoende en ruimhartig diverse Au momenten. En precies met die onderwerpen ga ik met mensen aan de slag. Er worden nu individuele sales, directie of managementtrainingen gegeven. Heel gericht en met een sterke focus op specifieke situaties. Vaardigheden, onderstroom, bedding, drijfveren, systemisch, transactioneel, provocatief; alles samen in één op één coaching. Mijn hele rugzak aan ervaringen, opleidingen enz. mag je omkeren en gebruiken.

De veranderende vraag van mijn klanten maakt dat ik continue aan het knippen en plakken ben, combinaties aan het maken ben van kennis, vaardigheden en systemisch werk. Inmiddels heb ik een slagvaardig model ontwikkeld om het beschikbare groeipotentieel van alle Au situaties in kaart te brengen.

Wil je weten en ontdekken welk groeipotentieel er bij jou of je medewerkers aanwezig is aan de hand van je eigen Au situaties?

Neem contact op zodat we het samen kunnen bespreken!

foto flickr 05

Het risico van aannames doen

Onlangs gebeurde het weer: een bedrijf waarvan ik weet dat...
foto flickr 03

Hakken in het zand / Cultuur

Wat nu als de som van alle medewerkers niet tot...
aanpak waypoint 3

Moed moet

Zou het de periode van het jaar zijn, de herfst?...

Concrete resultaten

  • Inzicht in jezelf, drijfveren en motivatie. Je leert sturen vanuit authenticiteit.
  • De beschikking over diverse managementstijlen.
  • Inzicht in hoe jij met je eigen gedrag je omgeving beïnvloedt en inspireert.
  • Inzicht in je teamgenoten, de wisselwerking en opbouw in je team.
  • Nieuwe vaardigheden in het voeren van gesprekken.

Trainingsmethodiek

  • Vaardigheden worden met micro-simulatie getraind en eigen gemaakt
  • Met een beperkt aantal modellen krijgen ze concrete handvatten om in de praktijk toe te passen. Het zijn dezelfde modellen als in de MT-training waardoor het voor de managers makkelijker is te sturen op succes.
  • Handige hand-out kaartjes om in de praktijk als spieksetje bij de hand te hebben.
  • Opdrachten die tussenliggend uitgevoerd moeten worden. Denk aan koude acquisitie, een idee uitwerken voor een klant of sector. Dit kiezen we in overleg en afhankelijk van de situatie van het moment.
  • Individuele coaching kan onderdeel van dit traject uitmaken

Investering in tijd en euro’s

Het aantal dagen is afhankelijk van de vraagstelling, de doelen en de taakvolwassenheid van de deelnemers. Deze training geven we incompany, in open trainingsvorm en kan ook individueel vormgegeven worden.

Anne Marie Koenraad - van Hees
Anne Marie Koenraad - van Hees

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik sta je graag te woord.