bollen kleur

Home / 2Advance / Blog / Vaar jij voor de wind of toch ruime wind?

Vaar jij voor de wind of toch ruime wind?

Sturen op 10% of op 100%?

U herkent het vast: de omzet blijft achter, dus u huurt een trainer in om de salesvaardigheden van uw medewerkers te verbeteren. Een van uw managers heeft moeite met het aansturen van een team, dus u regelt een  training leiding geven. U doet dit, omdat u denkt dat het trainen van deze specifieke vaardigheden leidt tot een significante verbetering van mens, team, omzet. Helaas is de praktijk weerbarstiger; bij de een pakt de training goed uit, bij de ander is het weggegooid geld. Logisch, want vaardigheden maken samen met gedrag en resultaat slechts 10% uit van iemands persoonlijkheid. Met de overige 90% is niks gedaan. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Topje van de ijsberg
Het IJsbergmodel van McClelland laat zien dat gedag, vaardigheden en resultaat ongeveer 10% uitmaken van wie we zijn. Dit topje van onze menselijke ijsberg wordt voor 90% gestuurd door persoonlijke patronen en ervaringen die ontstonden uit een mix van willen en voelen, die op hun beurt weer het  resultaat waren van onze opvoeding, de cultuur waarin we verkeerden en alles wat we gaande de jaren meemaakten.

Inzicht sleutel tot succes

Tijdens sessies met coachees merk ik, dat deze soms niet weten welke patronen hen in de weg zitten. Ze weten niet waar ze vandaan komen of hoe ze niet constructieve patronen kunnen veranderen. Daarvoor moeten ze ook eerst de weg naar binnen vrij maken en daar gaan we in de training of coaching mee aan de slag.  Meestal komt dan ook het moment dat een coachee de kreet slaakt “Oh, maar dat herken ik ook van thuis en van…” Voor mij het sein dat we de sleutel voor een nieuwe weg naar succes hebben gevonden! Is deze deur eenmaal geopend, dan geeft de training van bepaalde vaardigheden deze coaches de finishing touch om net dat extra stapje te doen om tot resultaat te komen.

Praktijkvoorbeeld

Zo ging dat ook bij Hein, een sympathieke jonge man, geliefd bij directie, collega’s en klanten. Maar wel een die onvoldoende resultaten in sales behaalde. Vaardigheidstraining gericht op het goed afsluiten van het gesprek had niet het gewenste effect gesorteerd: Hein bleef – tot zijn eigen frustratie – wegkijken. Dit moest veranderen, anders was hij zijn positie niet zeker. Hein heeft daarop samen met mij achterhaald welk patroon hem belette om af te sluiten. Samen met de eerdere vaardigheidstraining ontwikkelde hij zich vervolgens in korte tijd tot een van de succesvolste verkopers van het team!

Durft u te veranderen?

Herkent u bovenstaande voorbeelden? Bij uzelf, collega’s, medewerkers? Is het lastig om veranderingen door te voeren? Communiceren bepaalde afdelingen niet lekker? Blijft de sales achter? Heeft u de moed om lastige situaties, bij anderen én uzelf, onder de ogen te zien? En wilt u hiermee aan de slag? Durft u te veranderen? Dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Wat kan ik voor u doen?

In een persoonlijk gesprek brengen we samen in kaart waar de angel zit. We kijken systemisch naar de organisatie en uit ervaring weet ik dat alleen al dit gesprek ons beide vele inzichten oplevert.

Wat doen we in de training?

Doelen of lastige situaties, die ik daarom graag de Leermeester situaties noem zijn leidend. Waar hapert het, waar loop je vast. We zoeken het beginpunt op en gaan vandaar denken in oplossingen en mogelijkheden. We gaan samen aan de slag om de coachee verder te helpen met zijn individuele behoefte. De groep speelt hierin ook een belangrijke rol. Van elkaar leren en helpen in het proces maakt uiteindelijk iedereen sterker.

Ziet u mogelijkheden om uw mensen, uw team verder te ontwikkelen? Wilt u hier graag, samen met een professional mee aan de slag? Bel (06-55871410) of mail me gerust (anne-marie@2advance.eu), ik help u en uw mensen met veel plezier met de professionele ontwikkelingen die er altijd mogelijk zijn.

Bijgaand plaatje laat zien in welke richtingen we zoal op zoek gaan naar oplossingen.

foto flickr 05

Het risico van aannames doen

Onlangs gebeurde het weer: een bedrijf waarvan ik weet dat...
foto flickr 03

Hakken in het zand / Cultuur

Wat nu als de som van alle medewerkers niet tot...
aanpak waypoint 3

Moed moet

Zou het de periode van het jaar zijn, de herfst?...

Concrete resultaten

  • Inzicht in jezelf, drijfveren en motivatie. Je leert sturen vanuit authenticiteit.
  • De beschikking over diverse managementstijlen.
  • Inzicht in hoe jij met je eigen gedrag je omgeving beïnvloedt en inspireert.
  • Inzicht in je teamgenoten, de wisselwerking en opbouw in je team.
  • Nieuwe vaardigheden in het voeren van gesprekken.

Trainingsmethodiek

  • Vaardigheden worden met micro-simulatie getraind en eigen gemaakt
  • Met een beperkt aantal modellen krijgen ze concrete handvatten om in de praktijk toe te passen. Het zijn dezelfde modellen als in de MT-training waardoor het voor de managers makkelijker is te sturen op succes.
  • Handige hand-out kaartjes om in de praktijk als spieksetje bij de hand te hebben.
  • Opdrachten die tussenliggend uitgevoerd moeten worden. Denk aan koude acquisitie, een idee uitwerken voor een klant of sector. Dit kiezen we in overleg en afhankelijk van de situatie van het moment.
  • Individuele coaching kan onderdeel van dit traject uitmaken

Investering in tijd en euro’s

Het aantal dagen is afhankelijk van de vraagstelling, de doelen en de taakvolwassenheid van de deelnemers. Deze training geven we incompany, in open trainingsvorm en kan ook individueel vormgegeven worden.

Anne Marie Koenraad - van Hees
Anne Marie Koenraad - van Hees

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Aarzel niet en neem contact met mij op. Ik sta je graag te woord.